top of page

Wie ben ik?

DSC_5961_bewerkt-1.jpg

Piet Smal, geboren op 20 oktober 1959 in West Friesland, in het Westland opgegroeid en via een half leven in de Zuidplas weer in het Westland beland en nu weer terug op een nieuwe stek met atelier in Naaldwijk.

Het liefst werk ik met houtskool op papier. Houtskool is een goudeerlijk medium waar je schitterende effecten mee kunt behalen. Het is ook onverbiddelijk, vaak gaat het volledig anders dan wat het plan was en vandaar weer verder gaan is de grootste uitdaging. Dan begint de echte worsteling. Uiteindelijk wordt het resultaat ook voor mij altijd weer een verrassing.

Het werken met acrylverf is van een heel andere orde. Hier komt het werken met kleuren om de hoek kijken. Met kleur kun je alles nog meer uitdrukking geven, hier moeten vaak de keuzes gemaakt worden, omdat het werken met kleur veel sprekender is zijn de effecten ook groter. Mijn werk heeft uiteindelijk het model als uitgangspunt. Of het blijft bij een realistische weergave of een vrije uitwerking daarvan is afhankelijk van de inspiratie.
Of het model een gezicht, lichaam of landschap is, is daarin niet van belang.

Mijn werk maak ik vaak in series tot dat ik er voor mijn gevoel helemaal klaar mee ben.
Daarna komen er na verloop van tijd vanzelf weer nieuwe ideeën op. Ik hoef daar niks voor te doen. De echte inspiratie is laat gekomen maar niet meer overgegaan tot op de dag van vandaag en ik verheug me erop dat dit nog wel even doorgaat, ik kan niet meer terug!

Ben je geïnteresseerd, schroom niet en kom eens langs.

bottom of page